Budapesta, 4 decembrie 2017

Potrivit etalonului finlandez, acesta fiind considerat unul de excelență la nivel mondial, Centrul Educațional OK din Ungaria oferă educație financiară, economică și antreprenorială la un nivel calitativ excepțional. Centrul care funcționează sub bagheta Fundației OTP Fáy András, a fost evaluat conform unui sistem care a evaluat peste 400 de întrebări întocmit de sistemul finlandez de evaluare, care, printre altele, pune accent pe utilizarea și predarea instrumentelor digitale potrivite secolului XXI, acestea fiind, de asemenea, considerate de evaluatori ca fiind: excelente.

Interacțiunile în grup ale copiilor, rezolvarea problemelor în echipe, abordarea situațiilor din viața reală, încurajarea autonomiei profesorilor si elevilor, susținerea intelectuală customizată a elevilor, folosirea instrumentelor digitale – toate aceste componente sunt considerate ingredintele necesare pentru „minunea educațională finlandeză”, datorită cărora, elevii care beneficiază de acest mix, continuă să fie în topul clasamentelor studiilor PISA.

Activitatea educațională din Centrul Educațional OK din Ungaria, sub coordonarea Fundației OTP Fáy András, conform principiilor educaționale finlandeze, a fost considerată excelentă, calificativul fiind dat de către Koka Agency, o agenție care lucrează în strânsă colaborare cu Agenția Națională de Educație din Finlanda. Calificativul de Standard Educațional Koka a fost obținut în urma unei evaluări de două luni, în baza a 400 de întrebări, interviuri directe cu trainerii OK și cu elevi, precum și realizarea unor analize științifice, toate acestea au stat la baza acordării calificativului. Criteriile de evaluare au la bază studiile efectuate – în primul rând de către Universitatea din Helsinki – privind predarea competențelor relevante în secoul XXI, metodologia finlandeză și educația finlandeză.

Asemenea abordării finlandeze, în centrul nostru, copii beneficiază de tot sprijinul ca să poată progresa conform capacităților și nevoilor specifice. Toate programele fundației noastre, astfel și activitatea de formare, se aliniază la așteptările actuale ale societății și se actualizează permanent, în timp real cu tendințele tinerilor. Astfel, de exemplu, în timpul cursurilor, folosim instrumente digitale, mai mult decât atât, suntem preocupați permanent să le dezvoltăm. Din acest motiv am lansat si proiectul , unde scopul principal este de a găsi soluții digitale realmente propice în susținerea tinerilor în viața de zi cu zi – a accentuat Schrankó Péter, director executiv, Fundația OTP Fáy András.

„Cu metodologia și conținutul educațional considerate excepționale de către finlandezi, în ultimii cinci ani, am instruit peste 100 de mii de elevi în domeniul cunoștințelor financiare, economice, antreprenoriale, iar alături de dezvoltările digitale, aceste cifre pot să crească exponențial. O altă apreciere primită anul trecut a fost premiul Comenius primit la Berlin, în categoria Dezvoltării Educaționale, cu proiectul Banca pentru Școală. Datorită acestui premiu, anul acesta participăm și la Pavilionul Educațional Finlandez din cadrul târgului educațional de la Hong Kong” – a adăugat directorul executiv.

 

 

Trackback URL: https://www.okcenter.ro/calificativ-michelin-materie-de-educatie/trackback/

Leave reply:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.