În data de 8 iunie, a avut loc al patrulea eveniment de multiplicare și totodată evenimentul de închidere al proiectului „Career Programme – Going beyond Borders”, desfășurat la sediul      “OK Center” din Budapesta. Conferinţa, la care au participat aproximativ 100 de invitaţi, a fost organizată de către Fundația OTP Fáy András în parteneriat cu Fundația Dreptul la Educaţie. Programul de parteneriat strategic va fi oficial finalizat la sfârșitul lunii august 2017.

Obiectivul principal al proiectului de orientare în carieră a constat în instruirea elevilor din ciclul gimnazial și liceal în vederea planificării carierei profesionale în raport cu oportunitățile existente pe piața muncii.

Modulele inovatoare şi interactive sunt bazate pe medodologia Okproject şi sunt disponibile atât în Ungaria, cât şi în România. Modulele au fost adaptate de către trainerii Fundației Dreptul la Educație, conform nevoilor specifice elevilor din România.

Din septembrie 2016 şi până în prezent, 900 de elevi din licee şi şcoli generale au participat la aceste serii de traininguri,  500 din Ungaria și 400 din România.

În cadrul evenimentului de diseminare, pe lângă prezentarea cifrelor şi a rezultatelor finale ale activităţilor, un accent important a fost pus pe procesul de dezvoltare profesională, compus din cercetarea, dezvoltarea curriculum-ului, adaptarea, pregătirea și formarea trainerilor. În plus, a fost menţionată ultima etapă a proiectului, şi anume traducerea în limba engleză, care se va încheia la mijlocul lunii august. Nu în ultimul rând, trainerii ambelor organizaţii au împărtăşit celor prezenţi experiența profesională acumulată în urma implementării cursurilor, alături de experiența elevilor care au participat la aceste seminarii.

La eveniment au participat aproximativ 100 de persoane atât din România cât și din Ungaria, printre care amintim: personal didactic din ciclu gimnazial și liceal, elevi, părinți, reprezentanți ai sectorului nonguvernamental și, nu în ultimul rând, jurnaliști care, la finalul prezentării, au menționat faptul că evenimentul a fost complet și au recomandat continuarea programului.

 

Dr. Sarkady-Kiss Lilla, managerul proiectului, a declarat: „Suntem extrem de onorați atat de numărul participanţilor la această conferinţă de închidere, cât şi de prezenţa remarcabilă a Prof. Dr. Bagdy Emőke. Sunt deosebit de mulțumită că noi stakeholderi au aflat de programul nostru. Desigur, suntem fericiți și pentru oaspeții care au mai fost la noi și s-au întors, fiindcă ei au venit de la instituții ai căror elevi au beneficiat de pe urma acestui program.”

 

 

Prof. Dr. Bagdy Emőke a avut o prezentare captivantă despre pregătirea elevilor în planificarea conştientă a carierei, orientarea în carieră, pregătirea pentru examene naţionale, precum bacalaureatul, cât şi despre gestionarea stresului apărut pe parcursul examenelor de absolvire.

 

Nora Dobre, directorul Fundației Dreptul La Educație, a vorbit despre cheia succesului în cadrul acestui  proiect regional: „Existî multe programe Erasmus+ extrem de utile, care sunt adresate copiilor. Dar ceea ce determină reuşita unui astfel de program este tocmai cooperarea reală între organizaţiile participante. În cazul nostru, gândirea comună a fost de bază şi a creat o consistență reală, toate acestea contribuind la rezultatele finale. Mulțumiri tuturor celor care au contribuit!….Sunt sigură că cei care au auzit feedbackurile studenților vor să participe la cursuri, în viitor. De fapt, aceasta este sustenabilitatea adevarată a proiectului. Nu întâmplător, trainerii din Ungaria, cât şi din România, au primit deja numeroase cereri pentru anul următor.”

Programul s-a încheiat cu discuții informale în cadrul unui Gastro Club. Mulți profesori prezenți la eveniment au confirmat că, în viitor, vor recomanda aceste module de orientare în carieră către mai multe grupe de elevi.

Pentru mai multe informații despre Fundația OTP Fáy András, Fundația Dreptul la Educație și „Career Programme – Going beyond Borders” din cadrul programului Erasmus+, vizitați următoarele site-uri:

https://okcenter.ro

www.otpfayalapitvany.hu; www.okkozpont.hu

https://www.facebook.com/ (Dreptul la Educatie OK Pedagógus Klub,)

Trackback URL: https://www.okcenter.ro/conferinta-de-final-erasmus/trackback/

Leave reply:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.