Henrietta este absolventă a Universităţii Transilvania, Facultatea de Inginerie Tehnologică şi Management Industrial (2008). În 2014, şi-a finalizat studiile de masterat în Managementul Afacerilor în Industrie.

Henrietta deţine un atestat de competenţe profesionale ca trainer şi unul de nivel avansat în limba maghiară. De asemenea, Henrietta are în portofoliu un certificat de cunoştinţe financiare eliberat de Institutul “Mathias” din Ungaria.

Experienţa în domeniul finanţelor a dobândit-o în perioada în care a lucrat pentru BCR BpL în calitate de consilier financiar, context în care a obţinut un certificat de “Tehnici Avansate de Vânzare”. Henrietta are în portofoliu o diplomă de competențe antreprenoriale, ceea ce îi oferă posibilitatea de a preîntâmpina necesitățile tinerilor în a cunoaște cât mai profund acest tip de oportunitate.

Experiența de peste 4 ani în traininguri de educație financiară și orientare în carieră cu elevii între 10 și 19 ani, o ajută pe aceasta să interacționeze foarte ușor cu participanții la training, să identifice și să înțeleagă nevoile lor.

Henrietta este angajată a fundației încă de la înființarea acesteia ca trainer bilingv, având competențe în livrarea trainingurilor atât în limba română cât și în limba maghiară fiind implicată în dezvolarea și derularea proiectelor de Erasmus + și Bethlen Gabor (BGA).