Este absolventă a Universităţii Bucureşti, Facultatea de Litere (2006), cu specializare în Relaţii Internaţionale-Studii Cultural Europene. În 2008, şi-a finalizat studiile de masterat în Managementul Proiectelor, Facultatea de Relaţii Publice şi Comunicare din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

Din aprilie 2015, Oana a preluat funcţia de manager al Fundaţiei şi are următoarele trei responsabilităţi principale: coordonarea echipei de traineri şi extinderea ei pentru a ajunge cu sesiunile de educaţie financiară la un număr cât mai mare de adolescenţi, dezvoltarea parteneriatelor cu liceele la nivel naţional, inclusiv cele din mediul rural, stabilirea parteneriatelor strategice care să contribuie la vizibilitatea Fundaţiei pe plan local.

Are o experienţă de 10 ani ca specialist în comunicare, implementând campanii de PR în 3 domenii diferite: cultură, educaţie şi instruire profesională. Ca specialist marketing, a lucrat pentru o companie de training şi consultanţă in resurse umane de top de pe piaţa românească, unde a coordonat echipa de marketing. Susţine campanii de CSR şi este un voluntar activ în zona de responsabilitate socială. Oana are o experienţă de 5 ani în interacţiunea cu generaţia Y în cadrul proiectului Young Achieve, care susţine din 2008 organizaţiile studenţeşti şi de tineret din România în procesul lor de dezvoltare. Ca trainer, Oana are un certificat de Formator de Formatori, recunoscut la nivel naţional de către Autoritatea Naţională pentru Calificări.