„Salut, mă numesc Csiplo Andrei-Sebastian, locuiesc în orasul Batania și sunt student la Facultatea de Medicina Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca. Îți urez o lecturare placută!”

Mulți dintre noi, poate, ne-am pus cel puțin o dată în viață întrebarea în legătură cu ce dorim să facem în viitor, ce profesie ne vomalege, cum să începem sau dacă totuşi am făcut alegerea corectă.

Este o alegere care, pentru mare parte din noi, poate produce mari dureri de cap cu tot atâtea semne de întrebare. Dar prin răbdare, voință, ambiție şi o documentare pe măsură ne putem atinge 99% din obiective, restul depinzând doar de noi, pentru că nu există pădure fără uscături sau o lume perfectă din toate punctele de vedere. Imperfecțiunea şi faptul că învățăm din greşelile proprii, iar uneori din ale altora, ne face să fim perfecți şi unici în lume.

Doresc să devin trainer de educație financiară pentru că, în primul rând, este o profesie de viitor.

Într-o lume într-atât de consumeristă, unde banul conduce aproape totul, majoritatea oamenilor nu mai conştientizează pe ce cheltuie banii, cât cheltuie şi în ce măsură banii, alocați uneori unor lucruri simplu spus inutile, ar fi putut fi folosiți inteligent în propria dezvoltare personală sau în ajutorarea altora. Câteodată succesul clădit în mai mulți ani de muncă poate fi ruinat într-o fracțiune de secundă de neatenție, ori dezinteres. Așadar, nu trebuie să subestimăm importanța situației noastre financiare.

În trecut am participat la cursurile de educație financiară oferite de către Fundația OTP „Fay András” și Fundația Dreptul la Educație, unde am avut ocazia de a le întâlni pe Alexandra şi Heni, pe vremea când amândouă se formau ca traineri, și care au ținut traininguri la care am participat când încă eram elev la unicul liceu românesc din Ungaria, şi anume Liceul ,,Nicolae Bălcescu” din Gyula. Alexandra avea chiar atunci examenul de certificare pentru a deveni trainer la Fundația Dreptul la Educație, iar eu, ca şi cursant, am fost profund impresionat şi curios de această nouă metodologie folosită pentru a ne învăța despre lumea banilor. Nu doar că a fost interesant să aud lucruri noi despre care nici nu îmi închipuiam că există – sau poate nu am băgat eu de seamă, dar cursul a avut efecte benefice mai ales datorită interacțiunii constante care s-a creat între trainer şi participant, care cred că este esențială.

Consider că este fain să fii trainer de educație financiară, deoarece în fiecare zi ai ocazia de a descoperi lucruri noi din sfera economică, de a cunoaşte diverse persoane, iar, nu în ultimul rând, de a da mai departe generației actuale de tineri ceva despre care în trecut s-a vorbit prea puțin: educație financiară.

Ce am observat eu prima dată când am participat la traininguri, dar şi după, a fost pasiunea și dăruirea cu care lucrează toți trainerii financiari de la cele două fundații, lucruri care se fac simțite și în receptivitatea participanților.

Am participat inclusiv la tabăra de educație financiară de la lacul Balaton, organizată de către Fundația ,,OTP Fáy András” din Ungaria, unde, coincidență, Heni şi Alexandra mi-au fost coordonatoare de echipă. A fost o experiență de vis, care mi-a marcat pe deplin gândirea financiară aflată în formare.

A deveni trainer financiar presupune în primul rând responsabilitate în tot ceea ce faci, abilități excelente de lucru în echipă şi dragoste pentru profesie. Nu scriu aceste lucruri pentru a face reclamă de prost gust, dar sunt ferm convins că cei care au avut cel puțin o dată ocazia de a participa la un astfel de curs sunt de aceeaşi părere.

Doresc să devin trainer de educație financiară datorită curiozității și a setei de cunoaştere a tuturor detaliilor din sfera financiară, cât şi a măsurii în care banii influenţează viața noastră de zi cu zi.

Acest sentiment este amplificat şi de faptul că acești oameni frumoşi mi-au arătat într-un stil inovativ că se poate face educație de succes şi fără a citi manuale întregi sau a asista pasiv la unele ore, în timp ce profesorul explică. Doar că acest lucru depinde de fiecare dintre noi cum abordăm situația.

Pe lângă acest motiv, am şi o pasiune inexplicabilă: aceea de a-i învăța pe alții, a ține prezentări umanitare fără a avea vreo emoție, a fi deschis către ceilalți, pasiune care este, cel mai probabil, provenită din excursia mea de la Balaton, unde am luat exemplul trainerilor și mi-am fixat un țel bine definit. Astfel, m-am înscris la cursul de pedagogie!

Ei bine, din aceste motive doresc eu să devin trainer de educație financiară – şi sunt sigur că am făcut alegerea corectă. Dar tu?

Trackback URL: https://www.okcenter.ro/doresc-sa-devin-trainer-de-educatie-financiara/trackback/

Leave reply:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.