Pentru două zile, 5 și 6 septembrie, profesorii din București au luat parte la cursul de educație financiară OTP Financial Fitness la OK Center.

Au fost două zile pline, în care s-a discutat despre conștientizarea situației financiare personale și s-au identificat cele mai importante opt aspecte ale vieții financiare din perspectiva fiecărui participant.

Conceptul de siguranță financiară nu a fost lăsat deoparte. S-au oferit modalități și soluții concrete prin care siguranța financiară poate fi atinsă și menținută.

Profesorii, cu sprijinul trainerului nostru, au intrat în tainele bugetului personal și au discutat despre modul în care îl planificăm, despre cum îl monitorizăm, ce presupune controlul acestuia, ce înseamnă libertate responsabilă și care este diferența între dorințe și necesități.

Capitalul uman și modalitatea de valorificare a potențialului de care dispunem au fost subiecte de interes pentru dragii noștri participanți.

Riscurile și modalitățile de gestionare a acestora prin intermediul diferitelor tipuri de asigurări au reprezentat un motiv de dezbatere îndelungată, dar și un prilej de discuție despre cum ar trebui să se pregătească pentru pensie și instrumentele disponibile pentru acest moment al vieții.

La finalul zilei a doua, cursanții au discutat despre produsele bancare și despre modalități de a cunoaște mai bine produsele bancare. Cursul s-a încheiat prin stabilirea bugetului familiei și cu o trecere în revistă a temelor abordate în aceste două zile.

La final, profesorii s-au arătat încântați de participarea la acest curs și ne-au declarat următoarele:

 

“M-am înscris la acest curs din curiozitate, mă interesa conținutul dar și modul de transmitere a cunoștințelor.

Au fost două zile plăcute și am plecat cu multe idei despre administrarea eficientă a banilor. Mă interesează siguranța viitorului meu, deci voi pune în practică tot ce am aflat.”

(Claudia Roban, Colegiul Romano Catolic “Sfântul Iosif”, București)

 

„În sfârșit am găsit și eu o modalitate de a repara robinetul cheltuielilor nelimitate.

Nu mă credeți, așa-i? Păcat! Dar nu contează, eu tot vă spun că de fapt nici mie nu-mi vine să cred că după 2 zile de ,,Fitness Financiar”, la minunatul Ok Center (dacă aveți timp măcar vizitati-l să vedeți viitorul, așa fain este acest loc), nu doar că am înțeles de ce nu se oprește robinetul, dar am și luat măsuri ca să îl schimb. Cum? Bine. M-am apucat să calculez veniturile, să fac lista cu toooooaaate tipurile de cheltuieli. Asta înseamnă ca am ,,făcut” bugetul personal. Credeți-mă pe cuvânt că nici nu știți ce minuni se întâmplă cand te apuci să scrii, și scrii și te ia cu friguri când vezi cât câștigi și nu mai știi pe ce ai cheltuit. Deci, dacă aveți robinete de cheltuieli defecte nu ezitați să mergeți la specialiști. Cei de la OK Center chiar știu. Sunt pur și simplu magicieni. Eu le multumesc tuturor și în mod deosebit Ceciliei Băsu pentru toate informațiile financiare oferite! Voi reveni oricând cu drag! Emiliana”

(Emiliana Deaconu, Școala Gimnazială Nr. 31, București)

La final, profesorii au acordat și note – 10 pe linie – atât pentru conținutul cursului cât și pentru trainerul nostru, Cecilia Băsu.

 

Trackback URL: https://www.okcenter.ro/educatie-financiara-pentru-profesori-la-ok-center/trackback/

Leave reply:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.