La inceputul lunii iunie, trainerii Fundatiei Dreptul la Educatie au finalizat de tradus si adaptat varianta pentru limba romana a cursurilor de orientare in cariera. Aceste seminarii fac parte din parteneriatul strategic dintre cele doua organizatii, si anume Fundatia Dreptul la Educatie si Fundatia OTP Fáy András din Ungaria, cu titlul „Career Programme – Going beyond Borders”, din cadrul programului ERASMUS+.

Concluziile acestor adaptari au fost prezentate in contextul celui de-al doilea eveniment de multiplicare, ce a avut loc la sediul OK Center din Budapesta, in data de 16 iunie. Principalele subiecte abordate in conferinta regionala au fost: profilul generației Z, conștiința de sine și creșterea oportunităților de pe piața muncii prin intermediul acestui program.

La eveniment au participat 90 de persoane, din Romania si Ungaria, inclusiv profesori din învățământul primar și liceal, elevi, părinți, reprezentanti ai ONG-urilor si ai asociațiilor profesionale, care au ca beneficiari tineri.

Evenimentul a fost deschis de către domnul László Diósi, Presedintele FundatieConferinta-László Diósii Dreptul la Educatie, care a prezentat organizatia si succesul acesteia in cei doi ani de activitate si a subliniat importanta cooperarii intre cele două fundatii. Printre speakeri, s-au numarat: coordonatorul proiectului, Dr Sarkady-Kiss Lilla, care a oferit participantilor informatii cu privire la realizarile proiectului in primele sale etape si a mentionat planificarea activitatilor viitoare, alaturi de Alexandra Makkai care a descris, in ipostaza de  manager al programului, ce presupune acest proiect de orientare in cariera din perspectiva partenerului din Ungaria si continutul acestor module.

Trainerul Fundatiei noastre, Henrietta Márton, a prezentat rezultatele studiului sociologic despre tinerii romani, modul in care se raporteaza acestia la viitorul lor, ce asteptari au privind piata muncii si analiza diferentelor fata de tinerii din Ungaria, alaturi de principalele adaptari ale modulelor.

Invitata speciala a conferintei a fost Tari Annamaria, renumit expert psihanalist din Ungaria, care a prezentat publicului tema: „Planificarea carierei si a succesului in viata generatiei digitale”.

Succesul evenimentului a fost amplificat prin solicitarile venite din partea profesorilor, atat din Romania, cat si din Ungaria, participanti la eveniment, privind inregistrarea institutiei pe care o reprezinta, cu mai multe grupe de elevi, pe lista celor care vor beneficia de aceste traininguri de cariera .

Leave reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.