Vă invităm să citiți, pe scurt, despre proiectul nostru „OTP FINANCIAL FITNESS”, pe care-l derulăm cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Politici Naționale al Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei și al Fondului Bethlen Gábor.

Fundația „Dreptul la educație” susține deja de 5 ani un program gratuit de educație financiară pentru copii și tineri. Deoarece există o nevoie reală de acest tip de cunoștințe și în rândul adulților, din 2017 am creat un program de fitness financiar pentru adulți.

Ce vrem să realizăm cu proiectul nostru?

Vrem să îmbunătățim educația financiară, despre care Forumul Economic Mondial spune că este una dintre competențele cheie necesare pentru a prospera în secolul XXI, pe lângă alfabetizare, matematică, știință, informatică și civică.

Cum facem acest lucru posibil?

Prin organizarea de cursuri formate din 3 părți. Imaginați-vă aceste părți ca „aparatele de fitness” care ajută „mușchii financiari să funcționeze” și să ne dezvolte comportamentul financiar rațional, responsabil și sănătos, prin practică.

Exercițiile sunt eficiente deoarece lucrăm cu „mușchii” participanților (experiențele lor) și sunt implicați activ atât în sarcinile individuale, cât și în cele de grup.

Facem încălzirea, “la primul aparat”: începem cu o autoevaluare (roata vieţii financiare) din perspectiva situației financiare actuale și ne imaginăm cum va arăta viitorul dacă păstrăm comportamentele financiare actuale cu bune și rele.

Continuăm prin a defini ce înseamnă siguranța financiară pentru fiecare dintre noi și cum poate fi atinsă și menținută.

“La al treilea aparat” dezbatem motivul pentru care am face un buget personal, ce este și mai ales care este principiul după care se construiește acest instrument cu ajutorul căruia ne gestionăm eficient finanțele personale.

Pe unde am ajuns deja?

Am vizitat deja localitățile: Odorheiu Secuiesc, Miercurea Ciuc, Șicasău, Gornești, Sfântu Gheorghe și Covasna, unde am avut „antrenamente de fitness financiar”. Peste tot am întâlnit participanți energici, entuziaști și dornici să-și lucreze „mușchii financiari”, așa că ne-am apucat de lucru și am atins și dezbătut pilonii educației financiare: venituri, cheltuieli, economii, credite și protecție împotriva riscurilor.

Unde mai dorim să ajungem?

Programul se desfășoară în județele: Covasna, Harghita, Mureș, Brașov și Bihor. Vrei să te antrenezi și tu? Spune-ne și noi facilităm antrenamentul de Fitness Financiar!

Trackback URL: https://www.okcenter.ro/fitness-financiar-2019/trackback/

Leave reply:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.