Immár a harmadik éve, különös hangsúllyal 2017-ben, amikor az Oktatáshoz való jog Alapítvány trénerei, a Bethlen Gábor Alap  keretei között négy városban Déván, Torockón, Bákóban, és Onesti-ben ismertették meg a pénzügyi és karrier tanácsadási tréningeket a résztvevőkkel. Az akkor elért eredmények növelése érdekében az idén is folytatódik a közös együttműködés.

A tavalyi év sikereinek köszönhetően az Oktatáshoz való jog Alapítvány a Bethlen Gábor Alap  támogatásával a 2018-as évre tekintve hét erdélyi megyét tűzött ki újabb tréningek helyszíneként, melynek célja az emberek pénzügyi és vagyoni helyzetének, teljesítményének javítása pénzügyi kultúrájuk, tudásuk és viselkedésük fejlesztése. Az oktatások tervezett kezdete 2018 február és a tervezett zárás 2018 novemberében lesz.

2018 júniusában, a program felénél járva az Alapítvány trénerei már eljutottak mind a hét kitűzött megye legalább egy helységébe. A már megvalósult helyszínek: Szatmárnémeti, Nagyenyed, Déva, Zilah, Beszterce, Szászlekence,  Nagybánya és Szeben. A kilenc város immár tíz tanintézményében folytak a pénzügyi képzések, amelyeken összesen eddig 619 diák vett részt.

A projektnek még korán sincs vége és a diákoknak is lesz idejük a nyár folyamán befektetni a való életben mindazt amit a képzések során tanultak, hisz a tervezett zárás 2018 novemberében lesz, így a kitűzött céloknak megfelelően az Oktatáshoz való jog Alapítvány még több helyszínre, résztvevőhöz szeretne eljutni és elérni az 1.000 létszámos részvételt, a pénzügyi és a pályaorientációs tréningkeken egyaránt.

Trackback URL: https://www.okcenter.ro/hu/egyutt-oktatunk-a-bethlen-gabor-alappal/trackback/

Leave reply:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..