Április 26-án és 27-én, Bukarestben került sor az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz Való Jog Alapítvány (Fundatia Dreptul la Educatie) közös, „CareerProgramme – Going beyond borders” című Erasmus+ projektjének hetedik nemzetközi találkozójára.

A stratégiai partnerek a feszes időkeret ellenére a megszokott jó hangulatban vágtak bele és bonyolították le a projekt utolsó előtti projekttalálkozóját. Örömre adott okot az, hogy a kétéves projektidőszak utolsó negyedévéhez közeledve számos szakmai sikert könyvelhettek el a két alapítvány munkatársai, az elmúlt 20 hónap munkájának köszönhetően már jelentős eredményeket tudnak felmutatni. Mindezek közös áttekintése során megállapítást nyert, hogy a kitűzött célok a projektidőszak végére maximálisan elérhetők és a projekt kiváltja a kívánt hatásokat mind a célcsoport, mind a részt vevő szervezetek és egyéb érintettek körében.

A projekt keretében létrehozott, magyar illetve romániai gyerekeknek és fiataloknak szóló önismereti és pályaorientációt segítő Karrier Programot ugyanis óriási érdeklődés övezi mindkét országban, mely ingyenes program ez idáig 470 magyar és 320 romániai fiatal önismeretének fejlesztéséhez és pályaorientációjának segítéséhez járult hozzá. Ez egyben a projektben vállalt indikátorok túlteljesítését is jelenti.

A megvalósult szakmai tevékenységek és projektbeli események (projekttalálkozók, multiplikációs rendezvények) számbavétele után a hátralévő 4 hónap feladatai ellátásának és eseményei megszervezésének terve is elkészült. Ezek között szerepel a Karrier Program angol nyelvre való átültetése és a két alapítvány egy-egy trénerének felkészítése a karrier tréningek angol nyelven való megtartására, valamint a június 8-ára tervezett zárórendezvény és az augusztusban esedékes záró projekttalálkozó.

Míg a trénerek a tréningek szakmai tapasztalatait osztották meg és cserélték ki egymással, addig a projektmenedzserek ellenőrizték mindkét szervezet vonatkozásában a pályázati költségvetést, a kapott előleg felhasználását, a pénzügyi elszámoláshoz szükséges dokumentumokat, bizonylatokat, és megvitatták az egyéb, a pályázat megvalósításához és adminisztrációjához tartozó kérdéseket.

A felek nagy hangsúlyt fektettek a projekt disszeminációjának, a projekteredmények különböző kommunikációs eszközökön és csatornákon keresztüli terjesztésének összegzésére is, annak keretében pedig megkezdték az utolsó, zárórendezvényre való felkészülést, melyen örömmel számolnak majd be az érdeklődők előtt közös sikereikről, tapasztalataikról, megszólaltatva a közvetlen célcsoport képviselőit is.

A partnerek a rendkívül eredményesen zárult projekttalálkozó után bizakodóan néznek az utolsó hónapok és a projektzárás elé is.

Trackback URL: https://www.okcenter.ro/hu/erasmus-projekttalalkozo-bukarestben/trackback/

Leave reply:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..