A budapesti OK Oktatási Központban került megrendezésre 2016. december 8-án a magyarországi OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való Jog Alapítvány közös, „Karrier Program – Határokon túl” című ERASMUS+ projektjének harmadik bemutató rendezvénye. A két fél stratégiai partnerségében megvalósuló program a jövő generáció önismeretét és munkaerő-piaci lehetőségeit kívánja növelni.

 

A 2015. szeptember 1. és 2017. augusztus 31. között zajló projekt keretében az OTP Fáy András Alapítvány szakemberei által kifejlesztésre került az ún. OK Karrier Program, mely a mai általános és középiskolás fiatalok munkaerő-piaci lehetőségeinek növelésére nyújt középtávú megoldást. Az OK módszerre épülő innovatív, interaktív és inspiráló tananyag nemcsak a magyarországi, hanem a romániai gyerekek és fiatalok számára is elérhető, miután az ő szükségleteiket és igényeiket figyelembe véve 2016 első félévében adaptálták azt az Oktatáshoz Való Jog Alapítvány trénerei. E rendezvényen az eddig megvalósult tréningek tapasztalatairól szóló szakmai beszámolók és a karrier témakörhöz kapcsolódó, a vendégek részéről két rendkívül érdekesnek és hasznosnak titulált előadás kapott helyet.

Az eseményen mintegy 100 magyar és romániai meghívott vett részt, köztük általános és középiskolai tanárok, diákok, szülők, gyermekekkel foglalkozó civil szervezetek illetve szakmai egyesületek képviselői, újságírók, akik a délután során – többek között – mind a két alapítvány szakembereinek, mind pedig a tréningeken részt vevő magyarországi és romániai diákoknak a véleményét és beszámolóját is megismerhették.

Mint azt dr. Sarkady-Kiss Lilla, az Erasmus+ projekt vezetője elmondta: „Rendkívül megtisztelő, hogy ennyien elfogadták a meghívást és meghallgatták a projekt keretében eddig megvalósult képzések eredményeit, tapasztalatait, ráadásul egyfajta plusz programelemként egy igencsak aktuális és egyedülálló szakmai előadást is meghallgathattak a végzős középiskolások továbbtanulását nagyban meghatározó egyetemi rangsorokkal kapcsolatos kulisszatitkokról.”

Dr. Fábri György „Segítenek-e az egyetemi rangsorok a karrierépítésben?” című rendkívül érdekfeszítő, egyben szórakoztató előadását követően szintén egy slágertéma került a fókuszba. A rendezvény másik meghívott vendége, Tompa Tamás mentor a negyedik ipari forradalom által befolyásolt munka világának egyik elengedhetetlen új tudáseleméről mesélt az érdeklődőknek a „Kódolás – Piacképes tudás a XXI. században” című különleges előadásában.

A közelgő ünnepekre való tekintettel karácsonyi hangulatot idéző Gasztro Klubbal záruló program sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az eddigi bemutató rendezvényekhez hasonlóan, most is több részt vevő pedagógus már a helyszínen jelezte, a következő félévben több diákcsoportot is szívesen regisztrálnak a karrier tréningekre.

Az OTP Fáy András Alapítványról, az Oktatáshoz való Jog Alapítványról és a „Karrier Program – Határokon túl” című Erasmus+ projektről bővebb információkat a következő weboldalakon találhat:

www.otpfayalapitvany.hu

www.okkozpont.hu

https://okcenter.ro/

https://www.facebook.com/ (OK Pedagógus Klub, Dreptul la Educatie)

 

 

 

Trackback URL: https://www.okcenter.ro/hu/karrier-program-eredmenyei-es-tapasztalatai/trackback/

Leave reply:

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..