Hiszünk abban, hogy azok, akik mernek nagyot álmodni, az oktatás segítségével megvalósíthatják nagyratörő terveiket. Mivel küldetésünk, hogy megvalósítható megoldásokat kínáljunk, kiemelt figyelmet fordítunk azokra a fiatalokra, akik holnap akár ügyfeleinkké, kollégáinkká és partnereinkké válhatnak.

Hagyományos akadémiai partnereink – a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a Partium Tudományegyetem és a Sapientia Tudományegyetem – mellett 2014-től további két, országosan elismert intézmény csatlakozott hozzánk, a Bukaresti Közgazdaságtudományi Egyetem és a Temesvári Nyugati Tudományegyetem.

2015 elején a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetemmel folytatott együttműködésünk új szakaszába lépett: a másod- és harmadéves hallgatók számára meghirdetett esszépályázat legjobbjainak ösztöndíjakat ajánlottunk fel. Témája az OTP Junior termék volt, kialakítását pedig az OTP Bank Lakossági Termék és Befektetési Termék Igazgatósága menedzsmentcsapatának segítségével végeztük el.

2014 áprilisában az OTP Bank és a Babeş–Bolyai Tudományegyetem közötti hosszú távú együttműködés keretében két esettanulmányt dolgoztunk ki. Az egyetem Közgazdasági és Gazdálkodástudományi Karának csapata által szervezett pályázaton a fiatalok több, banki és gazdasági témájú dolgozatot írtak, amelyek témája a 2008 és 2013 közötti időszak sajátos kontextusa volt. A résztvevőknek a következő kérdésekre kellett választ keresniük: milyen előnyökkel és hátrányokkal járt a 2008 és 2013 közötti időszak a bankszektorra, a 2009 és 2013 közötti időszakban milyen szerepet játszott a bankszektor a gazdasági helyzet alakulásában, illetve milyen stratégiák és szegmensek mentén kellene a bankoknak továbbhaladniuk a következő öt évben.

Emellett 2014 májusában a kolozsvári Sapientia Tudományegyetemen pályázatot írtunk ki, amelynek témáját az OTP Bank mezőgazdasági termékei adták.