În perioada 9 – 10 August a avut loc a opta și, totodată, ultima întâlnire de proiect dintre patrenerii strategici reprezentanți ai Fundației OTP Fáy András și ai Fundației Dreptul la Educație, ultima întâlnire din cadrul proiectului intitulat „Career Programme – Going beyond Borders”, în cadrul programului Erasmus+.

Proiectul a demarat la data de 1 septembrie 2015 și s-a încheiat, oficial, în data de 31 august 2017, iar partenerii strategici s-au reunit pentru ultima oară pentru a  revizui și a evalua rezultatele  obținute pe parcursul celor doi ani de implementare a proiectului.

Atmosfera întâlnirii a fost una relaxată, acest lucru datorându-se succesului și rezultatelor foarte satisfăcătoare, cei doi parteneri având șansa să retrăiască cele mai frumoase momente ale proiectului prin vizionarea unei serii de fotografii făcute pe parcursul celor doi ani de activitate.

Angajații celor două fundații și-au revizuit angajamentele legate de proiect și au analizat modul în care acestea au fost îndeplinite. Produsele intelectuale create prin colaborarea celor doi parteneri au rezultat în urma stabilirii unor obiective foarte specifice (de la dezvoltarea versiunii în limba maghiară a programului de orientare în carieră, cercetarea desfăsurață în România, adaptarea și certificarea trainerilor și până la traducerea conținutului cursurilor în limba engleză. Rezultatele obținute au fost foarte bune, numărul inițial de beneficiari estimat în proiect a fost depășit, cele opt întâlniri de proiect au fost eficiente, iar cele patru evenimente de multiplicare au avut un impact important în comunitățile locale.

După analizarea planului și a costurilor, echipa de management de proiect a constatat că programul s-a derulat în conformitate cu planul de acțiune, publicul fiind ținut la curent în permanență prin intermediul a mai multor canale de comunicare. Activitatea de diseminare a fost, de asemenea, evaluată și agreată.

Deși această întâlnire din luna august a fost ultima de acest tip, organizațiile partenere vor continua să mențină o relație strânsă pentru a pregăti și a prezenta Biroului Național de Audit un raport cuprinzător, raport privind implementarea întregului proiect, precum și, o documentare detaliată a tuturor cheltuielilor.

Cu toate acestea, programul nu se termină cu raportarea sau cu decontarea cheltuielilor. Programul de orientare în carieră creat pentru copii și adolescenții din Ungaria și din România  ,în cadrul proiectului Erasmus+, va face în cntinuare parte din portofoliul de training al ambelor fundații, în ciuda faptului că proiectul s-a încheiat în mod oficial.

Trackback URL: https://www.okcenter.ro/intalnire-de-proiect-cadrul-programului-erasmus/trackback/

Leave reply:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.