Centrul Educațional OK din Ungaria a obținut calificativul excelent din partea Agenției KOKOA din Finlanda. Centrul nostru se ridică la aceleași standarde pe care partenerii noștri, Fundației OTP Fáy András, le au.

Astăzi o să vă prezentăm cum arată o școală gimnazială din Finlanda și vom face o scurtă comparație cu Centrul nostru din strada Traian, numărul 1.

O școală gimnazială din Finlanda oferă un spațiu prietenos, care să deservească tot timpul elevii. Mobilierul este eco-friendly, ergonomic și din belșug. Pereții sunt umpluți de materiale informative care să ajute elevii să învețe și să se dezvolte. Există unitate între elevi și cursurile au loc într-un sistem de predare non-formală.

Intrarea într-o școală gimnazială din Finlanda

Intrarea în OK Center

 

 

 

 

 

 

 

 

OK Center România este un spațiu primitor, care dorește să întâmpine cu căldură orice persoană care îi trece pragul. Toate materialele de construcție folosite pentru reamenajare sunt eco-friendly, scaunele ergonomice și mobilierul este la dispoziția tuturor. Pereții conțin diferite ilustrații informative despre educația financiară menite să dezvolte imaginația copiilor, dar și să ofere informații releante. Ținem traininguri într-un mod non-formal și promovăm unitatea și colaborarea între elevi.

Singurele diferențe constau în micile detalii cum ar fi faptul că, într-o școală din Finlanda, copiii își lasă încălțămintea la intrare și pot sta în șosete. Acest lucru se întâmplă pentru că ne dorim ca toată lumea să beneficieze de acest spațiu încăpător pe care OK Center îl pune la dispoziție.

Holul într-o școală din Finlanda

Holul OK Center în timpul orelor

 

 

 

 

 

 

 

Toate sălile noastre sunt dotate cu cu videoproiectoare, la fel ca în școlile finlandeze și avem spații de relaxare și joacă unde copiii își pot petrece pauzele. De asemenea, deținem și o bucătărie încăpătoare pentru pauzele de masă ale copiiilor.

Sală de mese într-o școală din Finlanda

Sala de mese în OK Center

 

 

 

 

 

 

 

Ce avem în plus este strict legat de spațiul pe care îl oferim profesioniștilor, hubul nostru financiar, care dorește să aducă toți oamenii, indiferent de vârstă, mai aproape.

Acum că am discutat de toate standardele materiale pe care le oferim copiilor care ne trec pragul, este timpul să discutăm și despre standardele educaționale.

Un copil, orice copil, va petrece patru ore la noi. Va învăța într-un mod interactiv despre tot ce înseamnă educație financiară și totul într-un mod plăcut, non-formal, prin metodologia „Edutainment”.

Am realizat această comparație pentru că ne dorim să subliniem specificul Centrului nostru, acum că suntem la început de drum și puțini ne cunosc. Educația este importantă, indiferent de locul sau mediul în care se desfășoară. Credem că fiecare formă de educație, formală sau non-formală, are un aport specific în consolidarea unei educații de calitate.

Seamănă cu modul în care finlandezii învață? Vino să vezi și tu dacă este așa. Scrie-ne pe open@okcenter.ro și îți vom arăta cum arată standardele finlandeze, exact aici, în România.

Trackback URL: https://www.okcenter.ro/ok-center-romania-ofera-standarde-finlandeze-de-educatie/trackback/

Leave reply:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.