În urmă cu fix un an, urma să ne mutăm dintr-un birou într-un nou centru. Era o perioadă în care ne grăbeam și grăbeam toate echipele angrenate în finalizarea OK Center să termine lucrările, pregătindu-ne de ziua lansării în octombrie.

A făcut parte din presiune că ne-am mutat într-o parte a centrului unde erau lucrările oarecum terminate. Doar oarecum. Muncitorii (vă mulțumim!) defilau printre noi, sunetele, nu mai zic. Noi eram așa: niște angajați ai Fundației Dreptul la Educație, 4 la număr, care veneam din biroul vechi. În acea perioadă urmau să se alăture în echipa Fundației încă 3 colegi, traineri noi. Am lungit cât am putut venirea lor în birourile de tip șantier. În același timp puneam la cale încă un proiect nou, cu alți 3 colegi noi angajați.  Cu toate trupele noi angajate, îmbogățeam formula dedicată educației financiare și preocupării noastre față de capitalul uman. Cu toții motivați, ambiționați, montați să facem. Era frustrant că nu aveam net, birouri, bucătărie, praful era vizibil, eram cam mârâiți dar încrezători, și oricum, trainerii erau (și sunt) aclimatizați cu fără birou mode. Deci, ăștia eram noi în București, și mai era colega noastră din Brașov.

Din presiune mai făcea parte și întrebarea care plutea omniprezent în toate discuțiile. Ce veți face aici? Ok, am înțeles: educație financiară. Și îndrumare în carieră. Și atât? Nu! Vom dezvolta conținuturi noi de educație și training, vom dezvolta o comunitate, vom funcționa ca un hub, vom găzdui proiecte care au nevoie doar de un spațiu & apă & net, și au ca obiectiv să se implice în educație, antreprenoriat, sunt la început de drum, își testează puterile, sunt organizații de tineret, sau artiști. Și cum va afla lumea de voi? Campanie, PR, publicitate? Nicio publicitate, vom crește organic. De obicei ne alegeam cu un firav și simpatic, dar temător: mult succes, guys!

Confirm: recomandarea unui oaspete în OK, al unui cursant de-al nostru, este cea mai valoroasă modalitate de multiplicare. Feedback-ul primit chiar și negativ, dar constructiv este oxigen. Vă mulțumim tuturor pentru aer!

Deci ăștia suntem noi, ei, și voi, plus acest centru fizic, OK Center, în București. Aproape toți trainerii își au birourile in OK. Însă ei sunt care stau cel mai puțin pe aici. Îi găsiți prin OK de obicei în perioade de vacanță. În rest, ei sunt plecați în absolut toată țara. Înainte de OK Center, acești traineri și valizele lor echipate până-n dinți, pentru a susține aproape în orice condiții (!) un training decent, aproape 4 ani au călătorit. Nu ne-am oprit din asta. Dimpotrivă. Toată experiența din afara Bucureștiului, și tot ce am învățat în OK Center sunt întoarse in țară. Cumva, tot ce se întâmplă în OK Center se întâmplă și in țară. Suntem aceleași persoane, aceeași blugi, aceleași preocupări de a oferi valoare adăugată în comunități.

Fundația Dreptul la Educație anul viitor serbează 5 ani, OK Center serbează 1 an în octombrie. Susținerea determinată și încăpățânată, încrederea OTP Bank în toți acești ani ne-a suprins, bucurat și îndemnat să continuăm.

Anul trecut eram under construction fix în această perioadă. Suntem în continuare. În permanență. Sau, ca să nuanțez, suntem under dezvoltare permanentă. Putem să facem asta și datorită vouă, participanții cursurilor activităților noastre, indiferent de locație.

La noi, anul începe acum, când se termina cu outdoor-urile, adică în septembrie – octombrie, când începe școala și facultatea. Printăm, laminăm, decupăm, avem emoții, e cam haos, niciodată nu sunt foarfece suficiente, nici lipici, cine ia valiza roșie, cine o ia pe cea albastră, oare ce mai face profu’ din Liceul X, m-am întâlnit cu elevul Y – să nu-l recunosc, s-au mai terminat din piesele de Lego. Cam așa. Totul, alături de tot personalul de pază și curățenie din OK, toți vecinii și antreprenorii din zonă, și cei doi colegi din Brașov la care ne gândim vara cu jind pentru că acolo e răcoare și iarna tot cu jind, pentru că sunt aproape de pârtii.

Începem anul acesta cu o frază extrem de simplă, care este posibilă datorită întregului sumar extrem de sumar prezentat mai sus.

Suntem pregătiți să oferim educație financiară și orientare în carieră pentru orice vârstă, în orice loc din țară.

Vă mulțumim, și vă asigurăm de două lucruri: venim și suntem aici!

Autor:

Nora Dobre
Director, Fundația Dreptul la Educație

Trackback URL: https://www.okcenter.ro/venim-si-suntem-aici-povestea-ok-center/trackback/

1 Comments:

  • Deaconu. EMILIANA
    septembrie 06, 2018

    Si noi mulțumim ca existati. Fiecare vizita la Ok Centru este ca o calatorie in viitor. Cu toată considerația, Emiliana

    Reply

Leave reply:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.