Modulele de training de orientare în carieră au fost traduse în limba engleză, proces realizat prin colaborarea trainerilor de la Fundația OTP Fay András, respectiv, Fundația Dreptul la Educație. Activitatea de traducere a conținutului a reprezentat ultima fază a proectului intitulat „CareerProgramme – Goying beyond borders”, proiect realizat prin parteneriatul strategic dintre cele două fundații.

Proiectul CareerProgramme – Goying beyond borders” a fost realizat prin parteneriatul strategic dintre Fundația OTP Fay András din Ungaria și Fundația Dreptul la Educație din România, obiectivul principal al proiectului constând în a asista un număr de cel puțin 200 de elevi din ambele țări în a-și identifica nevoile în raport cu domeniile profesionale existente pe piața muncii actuală și în a-și planifica în mod conștient viitoarea carieră profesională. După etapa de dezvoltare a conținutului de training, precum și, etapa de traducere și adaptare a acestuia conform nevoilor specifice identificate în rândul elevilor din România, o ultimă fază a proiectului a constat în traducerea conținutului cursurilor de orientare în carieră în limba engleză.

Activitatea de traducere a ambelor conținuturi de training a fost întreprinsă în perioada mai – iulie 2017, această etapă încheiându-se cu certificarea trainerilor ambelor fundații, certificare necesară pentru atestarea abilităților și cunoștințelor acestora în vederea susținerii acestui program de training în limba engleză.

Activitatea de traducere a constat într-o strânsă colaborare între trainerii celor două fundații, aceștia luând în considerare particularitățile specifice fiecărui modul de training dezvoltat în raport cu nevoile și obiectivele de învățare identificate în rândul elevilor din Ungaria, respectiv, din România.

Colaborarea a inclus o serie de întâlniri între reprezentanții ambelor fundații via Skype, aceste întâlniri având rol de consultare asupra modificărilor necesare ce trebuiau implementate.

Începând cu luna august 2017, oferta educațională a ambelor fundații s-a îmbogățit prin adăugarea cursurilor de orientare în carieră în limba engleză.

Trackback URL: https://www.okcenter.ro/what-is-your-career-choice/trackback/

Leave reply:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.